Dvije klinike praktično zatvorene

Ljekari i sestre među zaraženima korona virusom

  • 20.03.2020. 22:58

Da je u Nišu trenutno kod 27 osoba potvrđen korona virus, a da su među njima ljekari i sestre niškog Kliničkog centra, rekao je za RTS epidemiolog Branislav Tiodorović. Kaže da je jedna doktorka hospitalizovana, dok su 6 ljekara i 2 sestre u kućnoj izolaciji, kao i da su zaposleni sa dvije niške klinike na kojima rade zaraženi u samoizolaciji.

Tiodorović se večeras u emisiji RTS-a potvrdio ono o čemu se šuškalo u Nišu već nekoliko dana.

- Mislim da imamo nešto što je najava nečega što će se dešavati. Ovoga trenutka imamo 27 potvrđenih slučajeva od ukupno 53 koji su provjeravani. Među njima nažalost ima i ljekara. To je ono što nas je najviše brinulo - rekao je Tiodorović.

Objasnio je da je trenutno 8 pacijenata smješteno na Infektivnu kliniku u Nišu, od kojih je jedan na respiratoru, dok je 19 oboljelih od korone na kućnom liječenju.

- Trenutno imamo jednu hospitalizovanu kolegnicu na Infektivnoj klinici. Od 19 građana koji su u kućnoj izolaciji tu je 6 ljekara i 2 sestre - rekao je Tiodorović.

Objašnjava da su dvije klinike KC Niš praktično zatvorene i da su zaposleni u karantinu.

- Dvije klinike smo doveli u situaciju da se samoizoluju, da kolege i kolegnice budu u kućnoj samoizolaciji i da na taj način pokušamo da prekinemo lanac prenošenja. Oni su svi zdravi, oni koji su u samoizolaciji, nemaju neke tegobe, ali su bili u kontaktu sa onima koji su taj virus donijeli - rekao je niški epidemiolog.

Koliki je broj ljudi u karantinu nije precizirao, već samo da je riječ o velikom broju. Tvrdi da virus nije ušao u Klinički centar.

- Nije virus ušao u bolnicu na taj najstrašniji način kao što se to dešava u Italiji. On je pod kontrolom. Dnevno kontrolišmo te ljude koji su u kućnoj izolaciji i samoizolaciji. Nadamo se da će sve da prođe u normalnom toku - ističe Tiodorović.

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.