Potpredsjednik Vlade Srbije

Ljajić: Otpor Prištine pronalasku rješenja

  • 27.08.2018. 12:43

Potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić ocijenio je danas da postoji otpor Prištine kada je riječ o pronalasku rješenja za Kosovo i Metohiju zbog toga što znaju da će Srbija dobiti više nego što sada ima, jer, kako je rekao, Beograd sada nema ništa.

On je, govoreći o briselskom dijalogu, rekao da mu se čini da Beograd i Priština nikada nisu bili bliži rješenju, ukazavši istovremeno da su "nažalost, daleko od konačnog".

"Blizu smo zato što se prvi put vidi odlučnost ključnih ljudi u Beogradu i Prištini, sudeći po izjavama koje dobijamo iz Prištine, od (predsjednika samoproglašenog Kosova Hašima) Tačija, da postoji spremnost da se taj problem reši", izjavio je Ljajić za Televiziju "Pink".

On je naveo da postoji i saglasnost o principijelnom načinu da se problem Kosova i Metohije riješi i da je "u opticaju ideja oko razgraničenja, iako nije detaljno razrađena".

"Postoji bar načelna saglasnost oko tog principa, što do sada nije bio slučaj", napomenuo je Ljajić.

Prema njegovim riječima, stanje na Kosovu i Metohiji je dramatično promijenjeno 1999. godine "i tu je prelomna tačka".

"Da se ne lažemo, nije ono (stanje na Kosmetu pre 1999. godine) bilo previše bolje. Јuče sam iznosio podatke o popisu stanovništva iz 1981. godine, gde se vidi da srpska i albanska zajednica nikada suštinski nisu živeli u multietničkom društvu, živeli su jedni pored drugih", istakao je Ljajić.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок