Ministar trgovine Srbije

Ljajić: Idem iz vlade ali ću se vratiti

  • 23.12.2018. 10:53

Ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić kaže da ostaje pri odluci da se povuče iz vlade poslije izbora ili rekonstrukcije, ali da bi "jednog dana mogao da se vrati".

On je u intervujuu za Kurir rekao da je glavna zamjerka njegovih protivnika u tome što je bio skoro u svim vladama poslije 2000. godine.

"I zato najmanje što mogu da uradim jeste da se povučem da bih jednog dana mogao da se vratim, što je jedan normalan i prirodan proces u politici", rekao je

On je rekao da nije razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o svojoj nedavnoj odluci da ne bude u budućoj vladi.

"Ne mislim da je to neka važna politička tema", izjavio je Ljajić.

Ljajić je rekao da bi, da je htio da podnese ostavku, svakako prvo razgovarao sa Vučićem i sa premijerkom Anom Brnabić "jer tako red nalaže".

Prema njegovim riječima, sa Vučićem uglavnom razgovara kako da privuku što više investicija, kako da se dođe do normalizacije odnosa u regionu ili do maksimalizacije turističkih potencijala Srbije.

On je rekao da njegovo neučestvovanje u izvršnoj vlasti "ne znači bijeg od politike".

Kako je rekao, "bio bi suviše veliki luksuz da 30 godina bavljenja politikom i borbe za jednu normalnu i pristojnu Srbiju baci pod noge".
 

Тагови: