Ljajić: Devizni priliv u martu čak 76 miliona evra

  • 18.05.2020. 17:18

U Srbiji je devizni priliv u martu iznosio 76 miliona evra, a očekivalo se da će zbog krize biti oko 30 miliona evra, rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Ovako stanje Ljajić pripisuje tome što su građani Srbije koji su dolazili iz inostranstva koristili platne kartice.

"Zamislite koliko bi bio rast deviznog priliva u martu da nije bilo ove krize. Nastavio bi se sigurno onaj trend rasta za više od 15 odsto i sve je naslućivalo da ćemo imati godinu gde bi ukupan devizni priliv iznosio više od 1,6 milijardi evra", rekao je Ljajić tokom posjete Kladovu.

On je naveo da je martovski priliv od 76 miliona evra za svega osam i po odsto manji nego u martu 2019. godine, prenijeli su beogradski mediji.

"Sada ostaje da se smanji ta šteta. Ukoliko šteta u Srbiji na godišnjem nivou bude manja od milijardu evra dezivnog priliva, može se reći da smo prošli bolje nego što smo se nadali", rekao je Ljajić.

On je podsjetio da je upravo zbog toga Turistička organizacija Srbije pokrenula kampanju "Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju", kojom poziva građane da ljetuju u svojoj zemlji.
 

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)