Predsjednik Saveza Srba iz regiona

Linta: Temelj današnje Hrvatske - ustaštvo i NDH

  • Извор: СРНА
  • 27.11.2021. 19:06

Inicijativa da se na groblju Mirogoj u Zagrebu izgradi memorijalna grobnica za oko 550 poginulih ustaša i domobrana na kojoj bi pisalo "hrvatski vojnici", koju je prihvatio saborski Odbor za ratne veterane, pokazuje da su ustaštvo i NDH temelj današnje Hrvatske, rekao je predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta.

- Sigurno je da će navedena inicijativa biti izglasana u Hrvatskom saboru. Biće to jedan od mnogih dokaza da je temelj današnje Hrvatske ustaštvo i NDH, a ne antifašizam i ZAVNOH kako to piše formalno u Ustavu - istakao je Linta.

Prema njegovim riječima, u Hrvatskoj se ustaše i domobrani nazivaju hrvatskom vojskom od dolaska na vlast proustaškog režima Franje Tuđmana maja 1990. godine dok s druge strane Austrija opravdano ukida okupljanja u Blajburgu zbog veličanja ustaštva i nacizma, saopštio je Savez Srba iz regiona.

Linta je podsjetio na mnoge odluke Hrvatske kojima se pokazuje naklonost ustašama i NDH, navodeći, između ostalog, da hrvatski zvaničnici polažu cvijeće u Blajburgu ispred ploče na koji piše "U čast i slavu poginuloj hrvatskoj vojsci" i na kojoj se nalazi ustaški grb.

On je napomenuo da je Visoki prekršajni sud u Zagrebu u junu prošle godine donio sramnu presudu da "Za dom spremni" na početku srbomrzačke pjesme "Bojna Čavoglave" kontroverznog pjevača Marka Perkovića Tompsona više nije ni prekršaj, a kamoli zločin iz mržnje, što u stvari jeste.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.