Linta: Licemjerne izjave Komšića i Džaferovića

  • 16.02.2020. 20:27

Licemjerne su i bezobrazne izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije reagovao na poruke srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, ocijenio je predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta.

On je za Komšića i DŽaferovića rekao da su predstavnici neodgovorne i destruktivne bošnjačke politike i dijela međunarodne zajednice čiji je cilj potpuno urušavanje Republike Srpske i stvaranje unitarne i centralizovane Republike BiH u skladu sa Deklaracijom SDA, saopšteno je iz Saveza Srba iz regiona.

Linta ističe da je jasno da DŽaferović i Komšić, zajedno sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem i drugim bošnjačkim strankama aktivno rade na rušenju dejtonske BiH, koja je po Ustavu državna zajednica sastavljena od dva entiteta, odnosno od dvije države i tri konstitutivna naroda.

– Bošnjački političari svojim stalnim napadima na Republiku Srpsku i Dejtonski sporazum sve više ugrožavaju mir i stabilnost u BiH. Jedan od glavnih instrumenta političkog Sarajeva protiv Republike Srpske jeste Ustavni sud koji svoje odluke donosi preglasavanjem trojice stranih i dvojice bošnjačkih sudija – rekao je Linta.
Linta ističe da Željko Komšić i ostali bošnjački političari svako malo iznose najbezočnije izmišljotine o tobožnjoj agresiji Srbije i srpskog naroda na BiH i o tobožnjem genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici, te dodaje da su ove brutalne izmišljotine jedan od glavnih temelja bošnjačke politike i služe im kao providno opravdanje da od završetka rata vode ratnohuškačku politiku.

– Na taj način bošnjački političari konstanto podstiču napetost, raspiruju tenzije i produbljuju podjele između srpskog i bošnjačkog naroda. Zbog toga je važno uvijek ponavljati punu i pravu istinu da je glavni krivac za rat režim Alije Izetbegovića koji je dva puta odbio sporazum sa srpskim narodom i žrtvovao mir za nezavisnu i unitarnu BiH –  naveo je Linta.

Osim toga, bošnjački političari licemjerno optužuju srpsku stranu da navodno ugrožava suverenitet i teritorijalni integritet BiH, što je apsolutna laž, kaže Linta, jer istovremeno podržavaju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije i zalažu se za priznanje ove lažne državne tvorevine.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм