Marko Đurić

Linč srpskih mladića dio organizovanog zastrašivanja Srba

  • 16.03.2019. 12:45

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić rekao je da je sinoćni linč dvojice srpskih mladića u Bošnjačkoj mahali u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice dio organizovane i politički inspirisane taktike zastrašivanja Srba na KiM, kako bi se izazvala protivreakcija srpskog naroda i dalja eskalacija napetosti.

Đurić je istakao da se ovaj napad ne može posmatrati van konteksta albanskih namjera da anektiraju sjeverni dio Kosovske Mitrovice, odnosno da srpski dio grada integrišu u nekakvu jedinstvenu opštinu Kosovska Mitrovica.

"Albanski ekstremisti pokazali su da ne prezaju od nasilja da svoj pakleni naum sprovedu u djelo, ali to neće pokolebati riješenost srpskog naroda da opstane na Kosovu i Metohiji", poručio je Đurić.

On je apelovao na Srbe u Kosovskoj Mitrovici da ne nasjedaju na provokacije ove vrste, jer bi svakim nepromišljenim odgovorom izašli u susret željama i očekivanjima ekstremnih Albanaca koji svakodnevo traže povod za eskalaciju sukoba.

Prema Đurićevim riječima, oni imaju mnogo razloga da budu nervozni, a na Srbima je da budu strpljivi, promišljeni i da ne nasjedaju na provokacije.

"Albanskim ekstremistima još jednom poručujem da ne iskušavaju spremnost Srbije da zaštiti svoj narod na Kosovu i Metohiji, jer ona je nesumnjiva i zasnovana na realnoj snazi", naglasio je Đurić.

Dvojica srpskih mladića povrijeđena su sinoć u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice kada ih je u naselju Bošnjačka mahala napala grupa Albanaca.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)