Robijaće 13 godina

Likvidirao ga usred restorana - Isplivao snimak ubistva u Novom Pazaru

  • Извор: Курир
  • 15.07.2021. 16:03

Bajazid Bećović proglašen krivim pred Višim sudom u Novom Pazaru zbog toga što je 21. avgusta 2019. u tom gradu hicem iz pištolja usmrtio Bejta Krlića.

Viši sud u Novom Pazaru osudio je danas Bajazida Bećovića (27) na 13 godina zatvora zbog ubistva Bejta Krlića, koje se dogodilo 21. avgusta 2019. u večernjim satima u jednom restoranu u Novom Pazaru.

Kako je sud utvrdio, Bećović je u ugostiteljskom objektu poslije svađe i tuče sa Bejtom Krlićem, potegao pištolj i u njega ispalio dva metka, a jedan ga je pogodio direktno u srce.

Bećović je proglašen krivim i dobio je 12 godina zatvora za ubistvo, kao i dvije godine zatvora za oružje, te mu je sud izrekao jedinstvenu kaznu od 13 godina.

Najavljivao zločin

Kristina Krlić, snaja ubijenog Bejat Krlića, kaže da je povod za ubistvo bio konflikt između porodica osuđenog i ubijenog, koji je nastao nakon pljačke vrijedne milion evra u Njemačkoj, kao i da je ovo ubistvo iz osvete koje je Bećović najvaljivao. Ona ističe i da će se žaliti na presudu.

Naime, u Njemačkoj je 24. avgusta 2017. opljačkano vozilo za transport novca jedne banke, tako što je vozač tog blindiranog kamiona krišom izbacio džak pun para. Njegovi saučesnici su odmah preuzeli džak i pobjegli.

- Vozač, koji je izbacio džak, bio je Rijad Krlić, bratanac ubijenog Bejta, dok su njegovi saučesnici bili iz familije Bećović. Rijad Krlić je ubrzo uhapšen prilikom pokušaja da pređe u Srbiju. On prvo nije htio da otkrije ko su mu bili saučesnici, ali je kasnije riješio da progovori, jer je shvatio da su mu saučesnici okrenuli leđa - objasnila je Kristina Krlić i dodala da je jedan od saučesnika bio i sada osuđeni Bajazid i još dva člana njegove porodice.

- Bajazid je tada zaprijetio Rijadu da će ubiti njega ili nekoga iz njegove familije ako ne povuče izjavu. Zbog tih prijetnji njemačka policija je tražila Bajazida koji je pobjegao u Srbiju. Nedugo zatim desilo se kobno ubistvo u Novom Pazaru. Ubijeni Bejto Krlić živio je u Njemačkoj, a došao je u Pazar kako bi udao kćerku. Dan poslije svadbe pozvao je jednog člana iz porodice Bećović kako bi probali da izmire zavađene porodice. Našli su se u restoranu u koji je potom došao Bajazid i ubio Bejtu - objašnjava snaja ubijenog.

Osam kobnih sekundi

Ubistvo su snimile sigurnosne kamere iz restorana, a na snimku se vidi kako za stolom sa još nekim ljudima sedi ubijeni. - Bio je sa svoja dva rođaka, kao i sa rođakom okrivljenog Bajazida. Oni su sat i po vremena mirno razgovarali, dok nije stigao Bajazid. On je prišao stolu, a ubijeni mu je pružio ruku. Međutim, Bajazid je odbio da se rukuje, nakon čega mu se unio u lice. Tada je ubijeni skočio, udario Bajazida u nos i počela je tuča - prepričava sagovornica.

- Poslije kraćeg rvanja, Bajazid vadi pištolj, koji mu je bio za pojasom i puca. Potom bježi, ali je pola sata kasnije uhapšen. Kod njega je tada pronađen pištolj kojim je ubistvo izvršeno, kao i gumena palica. Ubistvo se, sudeći po snimku, dogodilo za svega osam sekundi.

Video možete pogledati na ovom linku.

Тагови: