Oklopni transporter

"Lazar tri" uvršten u naoružanje Vojske Srbije

  • 20.12.2018. 16:34

Grupi pripadnika Vojske Srbije danas su uručeni sertifikati o uspješno završenoj obuci za upotrebu novog borbenog vozila "Lazar tri", koje je i zvanično ušlo u naoružanje srpske vojske.

Oklopni transporter "Lazar tri" je borbeno vozilo koje je kompletno napravljeno u Srbiji, a po karakteristikama ne zaostaje za sličnim vozilima u regionu, saopšteno je iz Vojske Srbije. 

Pripadnike Vojske koji se obučavaju za upotrebu ovog vozila na poligonu "Nikinci" kod Rume posjetili su ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović. 

Vulin je rekao da je davnih osamdesetih godina prošlog vijeka tadašnja SFRJ pravila borbena vozila i da je od tada ovo prvi put da Vojska Srbije dobija savremeno i moćno sredstvo iz sopstvene proizvodnje. 

Mojsilović je istakao da se u "Nikincima" radi na završnoj fazi osposobljavanja pripadnika Vojske Srbije za upotrebu borbenog vozila "Lazar tri". 

Pomoćnik direktora Javnog preduzeća "Jugoimport-SDPR" Aleksandar Lijaković rekao je da je "Lazar tri", poslije obuke pripadnika Vojske Srbije, ušao u naoružanje Vojske Srbije. 

"Reč je o oklopnom borbenom vozilu, osam puta osam, urađenom prema svim kriterijumima vodećih vozila zapadnog porekla", rekao je Lijaković.