Ukrajinci nemoćni

Lazanski: Kakva Ukrajina, kakav rat - Rusija bi ih zbrisala!

  • 26.11.2018. 12:48

Miroslav Lazanski, vojno-politički komentator, na interesantan način prokomentarisao je najnoviju krizu u Ukrajini i proglašenje ratnog stanja posle incidenta u Kerčkom moreuzu

"Proglašenje ratnog stanja praktično ne znači ništa" istakao je Lazanski i dodao da tamo već godinama traje ratno stanje.

Lazanski ističe da je u Kerčkom moreuzu prekršena procedura pri prelasku kroz ruske teritorijalne vode.

"To što se desilo u Kerčkom moreuzu, koji je uzak i pripada teritoriji Rusije, je kršenje svih procedura. Ukrajina je narušila proceduru Međunarodnog pomorskog prava" kaže Lazanski i objašnjava:

"Kad strani brodovi prelaze preko teritorijalnih voda, svo naoružanje mora biti u potpalublju ili prekriveno ciradom. Ukrajinski artiljerijski čamci nisu imali cirade i došli su nenajavljeni. Kada idete sa ratnim brodovima kroz nečije teritorijalne vode morate poštovati proceduru.

On otkriva i detalje incidenta u Kerčkom moreuzu.

"Ruski komandosi su upali na ukrajinske brodove i zaplijenili ih jer su pružali otpor. Ovakva provokacija i izazivanje incidenta, zaista nisu trebali Ukrajini" kaže Lazanski.

Lazanski tvrdi da Ukrajini sada treba izlaz i otkriva političku pozadinu krize.

"Porošenku treba proglašenje ratnog stanja kao odgovor jer je ovo šamar Ukrajini, ali i zbog izbora koji slijede u toj zemlji" ističe Lazanski.

Međutim, ukrajinski zvaničnici su naglasili da žele diplomatsko rješenje krize, a Lazanski ovo komentariše na interesantan način.

"Naravno da su za diplomatsko rešenje. Kako da se suprotstave ruskoj moći?! Rusija bi ih zbrisala. Oni nemaju mornaricu, to su sve čamčići" kaže Lazanski.

"Ova avantura nije bila potrebna Kijevu. NATO neće ući u sukob sa Rusijom i neće intervenisati zbog Ukrajine. Ne verujem da će se situacija oteti kontroli. Sada će se o tome raspravljati na Savetu bezbednosti UN, a svi pravni argumenti su na strani Rusije" zaključuje Lazanski.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.