Vojni analitičar

Lazanski: Dodik dobro odgovorio, nigdje ne piše da se prihvata MAP

  • 09.08.2019. 16:17

Vojni analitičar Miroslav Lazanski izjavio je Srni da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik dobro rekao da se u vezi sa Principima za formiranje vlasti na nivou BiH treba rukovoditi onim što piše, odnosno da nigdje ne piše da se prihvata MAP.

"Dodik je dobro odgovorio da se treba rukovoditi onim što piše. U ovom sporazumu nigde ne piše da se prihvata MAP, nego se samo kaže da će BiH produbiti saradnju sa NATO u smislu kvalitetnije saradnje", rekao je Lazanski.

On je podsjetio da BiH već ima tu saradnju kroz postojeće sporazume Partnerstvo za mir za saradnju sa NATO-om.

"Nigde u pisanom sporazumu, koji je dostupan, ne vidim da će biti prihvaćen taj Akcioni plan MAP za ovu godinu, to nigde ne stoji u ovom sporazumu koji su postigle tri strane", rekao je Lazanski.

Komentarišući hajku na Dodika da je promijenio stav po pitanju neutralnosti, Lazanski je rekao da je sve to bespotrebna politizacija koju određene političke strukture, odnosno stranke u Republici Srpskoj koriste da bi napale Dodika.

"Republika Srpska jasno stoji na stanovištu vojne neutralnosti, a to je rezolucija koja je donijeta u parlamentu Srpske, u kojoj je jasno rečeno da Republika Srpska nije za ulazak BiH u NATO", rekao je Lazanski.

Lideri SNSD-a Milorad Dodik, HDZ-a BiH Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović su u ponedjeljak, 5. avgusta, u Sarajevu potpisali dokument Principi za formiranje vlasti na nivou BiH kojim je dogovoreno da za 30 dana bude formiran Savjet ministara, te izmjene Izbornog zakona i ukidanje nadležnosti OHR-a.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.