Čestitao Dačiću Novu godinu i Božić

Lavrov: Moskva spremna za dalju prisnu saradnju po pitanju Kosmeta

  • 25.12.2018. 17:23

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov čestitao je ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću Novu godinu i Božić i naveo da je Moskva spremna za dalju "prisnu saradnju o kosovskom pitanju".

Lavrov je u čestitki, koju je Dačiću uručio ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin, konstatovao da je 2018. godinu karakterisalo aktivno jačanje strateškog partnerstva dvije zemlje. 

On je naveo da je ubijeđen da će kontinuirana realizacija zacrtanih zajedničkih projekata i planova daljeg produbljivanja rusko-srpske saradnje stvoriti dobru bazu za naredne godine, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije. 

Šef ruske diplomatije je poručio da se sa toplinom sjeća srdačnog prijema na koji je naišao tokom posjete Srbiji povodom 180 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa između Rusije i Srbije, te da "računa na nove susrete u dolazećoj godini radi nastavka sadržajne razmjene mišljenja i koordinisanja koraka na međunarodnoj areni". 

"Spremni smo za dalju prisnu saradnju o kosovskom pitanju", poručio je Lavrov. 

Ministar Dačić i ambasador Čepurin su tokom današnjeg susreta razgovarali o pripremama za predstojeću posjetu predsjednika Rusije Vladimira Putina Beogradu. 

Dačić je ocijenio da ta posjeta predstavlja veoma važan događaj za Srbiju i srpski narod i da joj se pridaje izuzetan značaj.