Sastanak s Vučićem i Brnabićevom

Kurc u Beogradu

  • 05.11.2018. 09:17

Austrijski kancelar boraviće u posjeti Beogradu gdje će razgovarati sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Glavna tema razgovora biće bilateralni odnosi, dijalog Beograda i Prištine, kao i približavanje EU, kojom do kraja godine predsjedava Austrija, najavljeno je u Beču.

Ovo je već druga posjeta Srbiji jednog od najviših predstavnika austrijske države u kratkom periodu.

Prije nekoliko nedjelja predsjednik Austrije Aleksander van der Belen posjetio Beograd, na poziv svog srpskog kolege Vučića, a sredinom ovog mjeseca planirana je i posjeta predsjednika austrijskog parlamenta Volfganga Sobotke Srbiji.

Iz Beograda, Kurc večeras putuje u Prištinu, gdje su, u utorak, planirani razgovori sa predstavnicima privremenih vlasti na Kosovu, Hašimom Tačijem i Ramušom Haradinajem.

Na Kosovu, Kurc će posjetiti i austrijske vojnike pri Kforu.

Na Kosovu je trenutno stacionirano 417 pripadnika austrijske vojske. Kurc je pred dolazak rekao da očekuje da njegova posjeta bude shvaćena kao jasan signal podrške Zapadnom Balkanu i procesu približavanja EU.

Tokom posjete, kako je rečeno u njegovom kabinetu, on želi da "ohrabri Beograd i Prištinu na dalji napredak u dijalogu", jer je napredovanje preduslov za članstvo u Uniji.

"EU je potpuna tek kada države Zapadnog Balkana budu članice", poručuje Kurc.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.