Ministar pravde Srbije

Kuburović: Osnovana sumnja da je Ognjanovića ubila organizovana kriminalna grupa

  • 03.08.2018. 12:23

Ministar pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je da je ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića u nadležnosti Tužilaštva za organizovani kriminal i da to pokazuje da postoji osnovana sumnja da je ubistvo počinila organizovana kriminalna grupa.

Kuburovićeva je istakla da je zbog ubistva advokata sastanak imao i Biro za koordinisanje službi bezbjednosti, što ukazuje da se radi ne samo na razotkrivanju počinioca, već i na borbi države protiv organizovanog kriminala. 

Ona je naglasila da su ministarstva pravde i unutrašnjih poslova izašla u susret zahtjevima advokata i da je predloženo formiranje radne grupe koja će se baviti njihovim položajem izmjenama, prije svega, Krivičnog zakona. 

"Radna grupa treba da prati sve slučajeve koji se tiču napada na advokata. To nije mali broj predmeta. Suština je da se u tim predmetima postupa sa dužnom pažnjom, da se rješavaju hitno", rekla je Kuburovićeva za TV "Pink". 

Zbog ubistva Ognjanovića, njegove kolege su na sedam dana obustavile rad, a Kuburovićeva je izrazila nadu da će iduće sedmice advokati nastaviti sa redovnim radom.