Tragaju već 18 dana za njima

Kruševac: Policija traži bjegunce iz zatvora, pobjegli kroz rupu u plafonu toaleta

  • 12.05.2021. 21:43

Pritvorenici koji su pobjegli iz Okružnog zatvora u Kruševcu nisu pronađeni ni poslije 18 dana od bjekstva, saznaje Telegraf.rs. Dva muškarca su iz zatvora pobjegla 24. aprila. Oni su bili pritvoreni zbog droge.

- Policija i dalje intenzivno traga za S. S. (41) iz Brusa i S. D. (37) iz Kruševca - rečeno je za Telegraf.rs iz MUP-a.

Pritvorenici su bjekstvo izvršili tako što su napravili otvor u plafonu u toaletu i kroz njega pobjegli iz prostorija zatvora.

Čuvari suspendovani

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija suspendovala je sa posla četiri pripadnika Službe za obezbjeđenje u Okružnom zatvoru u Kruševcu nakon ustanovljenih propusta za koje se sumnja da su doveli do bjekstva dva pritvorena lica 24. aprila 2021. godine - rečeno je iz Uprave za Telegraf.rs nakon što su pritvorenici pobjegli.

Tada je najavljeno i da će protiv zaposlenih biti pokrenut i disciplinski postupak koji treba da utvrdi njihovu odgovornost za propuste u radu. Odluka o suspenziji usledila je nakon što su pripadnici Odeljenja za inspekciju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija obavili vanredni nadzor u OZ u Kruševcu.

Zatvor u Kruševcu nalazi se u centru grada, i izgrađen je u prvoj polovini prošlog vijeka. Već neko vrijeme je u neuslovnom stanju.

Iz ovih razloga je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ranije još preduzela aktivnosti na izmještanju ovog zatvora iz centralnog gradskog jezgra i izgradnji novog objekta na drugoj lokaciji, za smještaj 400 do 500 lica lišenih slobode.

(Telegraf)

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.