Beograd

Krizni štab danas odlučuje o novim mjerama

  • 09.07.2020. 08:36

Krizni štab Vlade Srbije za borbu protiv virusa korona danas bi trebalo da donese odluku o novim mjerama da bi se suzbilo širenje virusa.

Zbog rasta broja zaraženih u više od 20 opština i gradova u Srbiji uvedena je vanredna situacija koja podrazumijeva preduzimanje posebnih mjera.

Prema posljednjem presjeku, u Srbiji je od kovida-19 oboljelo još 357 osoba, a preminulo 11, čime je ukupan broj preminulih porastao na 34.

Trenutno su aktivna 3.173 slučaja.

Epidemiolozi kažu da je situacija nesigurna u Beogradu, Sjenici, Tutinu, Novom Pazaru, Užicu, ali da se u nekim dijelovima bilježi i poboljšanje, kao u Kragujevcu, prenosi RTS.

Zamjenik direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije Ivana Milošević rekla je da je priliv pacijenata ogroman i pozvala građane da nose maske i da se pridržavaju mjera.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Krizni štab danas odlučivati i najvjerovatnije uvesti dodatna ograničenja, ali ne i policijski čas, koji, kako kaže, vidi kao jedini način da se uspori širenje virusa.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.