MUP Srbije

Krivična prijava protiv Bake Praseta zbog pedofilije

  • 03.09.2020. 18:17

MUP Srbije obavijestio je zaštitnika građana Zorana Pašalića da je Uprava kriminalističke policije podnijela krivičnu prijavu protiv jutjubera čiji su inicijali B.I, poznatog kao Baka prase, zbog, kako se sumnja, nedozvoljenih polnih radnji sa maloljetnom osobom, saopšteno je iz kancelarije zaštitnika građana.

U saopštenju se navodi da su službenici Uprave kriminalističke policije izvršili odgovarajuće provjere i utvrdili da su 7. i 8. jula primljene dvije prijave građana putem elektronske pošte u kojima se ukazivalo na video-zapis na platformi Jutjub u kome B.I. objavljuje sadržaj komunikacije ostvaren putem društvene mreže "Instagram" sa maloljetnim licima, kao i da je imao seksualne odnose sa jednom maloljetnicom.

Ove prijave građana su, zajedno sa arhiviranim spornim Jutjub snimkom, 8. jula dostavljene Posebnom odjeljenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, naveo je MUP u odgovoru zaštitniku građana.

Zaštitnik građana podsjeća da je iz medija dobio informacije o navodnim nedozvoljenim polnim radnjama B.I. sa maloljetnicom i njegovog priznanja u medijima da je izvršio navodnu obljubu sa djetetom, kao i mizoginim govorom B.I. upućenim ženskim osobama.

"Povodom ponašanja pojedinih medijskih ličnosti koje je neodgovorno, zabrinjavajuće i krajnje uznemirujuće po građane Srbije, zahtevamo od nadležnih organa da preduzmu sve mere koje im stoje na raspolaganju kako bi se sprečilo relativizovanje ovakvih krivičnih dela prema deci", izjavio je ovim povodom zaštitnik građana Zoran Pašalić.

Nezvanično, riječ je o Bogdanu Iliću, poznatom pod nadimkom "Baka Prase".

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.