Beograd

Krijumčario drogu iz Crne Gore, pa prodavao u Srbiji

15:04, 09.06.2019.
Izvor: Blic
Thumbnail
Beogradska policija uhapsila je Čeda Kalića (28), bratanca crnogorskog narko-bosa Safeta Kalića i O. N. (27), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i tom prilikom zaplijenili oko 800 grama heroina i kilogram marihuane.

Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenog Kalića pronašla oko 800 grama heroina, dok je prilikom pretresa prostorija koje koriste osumnjičeni pronađeno još kilogram marihuane.

Kako se sumnja, Kalić i O. N. su duži vremenski period heroin i marihuanu nabavljali iz Crne Gore, a prodavali na teritoriji Beograda.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

O kriminalnoj karijeri Rožajca Safeta-Saja Kalića prva je progovorila srpska policija, a njen direktor Milorad Veljović javno ga je označavao kao jednog od balkanskih narkobosova, piše Blic.

On je, inače, u kumovskim odnosima sa kokainskim bosom Darkom Šarićem, sa kojim se druži i sarađuje duži niz godina.

Mediji su ranije Kalića dovodili u vezu sa švercom heroina, kojim je navodno snabdjevao zemunski klan. Te optužbe nikada nisu dokazane, uprkos procesu koji je izvesno vrijeme protiv njega vođen.