Rolna lima smrskala automobil

Krenuo kod brata prije kobne nesreće: "Da sam Saleta barem zagrlio posljednji put" FOTO

  • 25.05.2019. 08:25

"Ne mogu da vjerujem da mog brata Saše više nema, da je tako nesrećno nastradao. Od tuge i bola hoće srce da mi prepukne. Bolje da sam ja poginuo nego on, ne znam gdje glavom udaram. Kako ću dalje bez mog Saleta, kako će njegova sedmogodišnja ćerkica? Ni u najgorim košmarima nisam mogao ni da sanjam da će ovakva tragedija da nas zadesi."

Kroz suze i jecaje, ne skrivajući patnju za svojim nastradalim bratom, ovako, za "Novosti", govori Zlatko Živanović (42), stariji brat Saše Živanovića (37), koji je u četvrtak po podne poginuo u saobraćajnoj nesreći u selu Milavčići, na magistralnom putu Kraljevo - Kragujevac. 

Saša je tog kobnog dana, upravo krenuo kod brata u Požarevac, kada je u njegov "reno tvingo" udarila rolna lima teška nekoliko tona. Tovar je, prema prvim rezultatima istrage, ispao iz prikolice šlepera novopazarske registracije, koji se kretao u suprotnom pravcu. Automobil je u sudaru potpuno smrskan, a nesrećni Saša je ubrzo preminuo od zadobijenih povreda.

- Nedavno je stigao iz Austrije i najprije je otišao kod oca Slobodana koji sada penzionerske dane provodi u Vrnjačkoj Banji. Nismo se vidjeli, nije mi se javio da je krenuo kod mene u Požarevac odakle je inače naša porodica. Otišao je na drugi svet, a nismo imali prilike da se izgrlimo i izljubimo. Da smo se bar čuli, da mi je rekao "gdje si buraz"... - neutješno priča Zlatko. - Za nesreću mi je javila moja supruga. Evo, još ne mogu da dođem sebi, tresem se. Pa, zar je moguće da nas je zadesila ovakva sudbina? Nije to moj Saša zaslužio.

Prema priči rođaka i prijatelja, Saša je bio vrijedan i pošten. Njegova sedmogodišnja kćerkica bila mu je sve u životu.

- Živio je i radio u Beču gdje je i rođen i završio školu. Tamo su mu bile ćerka i supruga od koje se razveo, kao i njegova majka Jelica. O njemu niko ružnu riječ ne može da kaže. Bio je vrijedan, dobar otac, bavio se sportom. Mnogo smo lijepih trenutaka proveli zajedno - kaže jedan od Sašinih prijatelja.

- Prava tragedija, nesrećna sudbina, šta drugo da vam kažem. Uvijek prvi odlaze oni najbolji, ostavljajući nas da plačemo i tugujemo za njima. Strašna nesreća za sve nas.

Prema nezvaničnim informacijama, vozaču šlepera određen je pritvor, kako bi se utvrdile sve okolnosti nesreće.

Kako nezvanično saznaju Novosti, nadležno tužilaštvo naložilo je obdukciju Sašinog tijela. Nakon toga, njegovi posmrtni ostaci biće sahranjeni u Vrnjačkoj Banji što je želja njegovog oca Slobodana.

- Želi da mu tu bude sin kako bi svakog dana mogao da obilazi njegov grob - dodaju prijatelji porodice Živanović.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм