Krasnići izveden pred sudiju u Hagu

  • 09.11.2020. 12:07

Bivši pripadnik Glavnog štaba terorističke OVK Јakup Krasnići izveden je pred sudiju za prethodni postupak Specijalizovanih vijeća Kosova radi upoznavanja o optužnici koja ga tereti za niz ratnih zločina na Kosovu i Metohiji i izjašnjavanja o krivici.

Krasnići se pojavio u sudnici bez zaštitne maske, a pred zvanični početak ročišta sudija Nikolas Giju dozvolio je sudskom fotografu da slika optuženog.

Ročištu prisustvuju i Specijalizovani tužilac Džek Smit sa svojim pomoćnicima, dok Krasnićijev branilac u ročištu učestvuje putem video-veze sa Kuala Lumpurom jer nije mogla da dođe u Hag zbog situacije sa kovidom 19.

Nakon što mu optužnica bude pročitana, sudija Giju pozvaće Krasnićija da se izjasni o krivici po optužbama za koje se tereti.

On može odmah da se izjasni o krivici ili u roku od 30 dana, na novom ročištu.

Krasnići je jedan od četvorice optuženih za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti OVK u periodu od marta 1998. do septembra 1999. godine, pored Hašima Tačija, Kadrija Veseljija i Redžepa Seljimija, koji će se pred sudom pojaviti kasnije danas, sutra i prekosutra na posebnim ročištima.

I on se kao i ostala trojica tereti i po komandnoj i po individualnoj krivičnoj odgovornosti za zločine koje je OVK počininla na Kosovu i Metohiji i sjeveru Albanije.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм