Marko Đurić

Kosovski specijalci se povukli, Srbija dobila izvinjenje VIDEO

  • 29.09.2018. 15:41

Pripadnici kosovskih specijalnih snaga ROSU su se povukli i Srbija je dobila izvinjenje nekih zapadnih ambasara, rekao je direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić, prenosi RTS.

Prethodno je Đurić rekao da se nekoliko desetina pripadnika kosovskih specijalnih snaga ROSU i dalje se nalazi oko jezera Gazivode iako je prethodno bilo rečeno da su se oni odatle povukli. Četiri radnika zadržani u objektu Centra za sport i ekologiju.

Pripadnici ROSU i dalje na Gazivodama. Četiri radnika zadržani u objektu Centra za sport i ekologiju, kaže direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić.

"Uhapšeni su Nemanja Milovanović, Miloš Milić, radnici Centra za ekologiju i sport, kao i građevinski radnici Nikola Jurović i Nenad Galjak i oni su zadržani u tom objektu", rekao je Ðurić na drugoj vanrednoj konferenciji za novinare.

Pripadnici ROSU jutros su ušli u Centar za ekologiju i razvoj sporta u tom mjestu, rasporedili se oko vještačkog jezera i hidrocentrale Gazivode kako bi obezbijedili trasu kojom se kretao predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači tokom posjete jezeru.

Predsjednik opštine Zubin Potok Stevan Vulović rekao je ranije da su se pripadnici kosovske policijske službe povukli su se sa jezera Gazivode.

Policija Srbije je u stanju najviše pripravnosti, a Vojska u stanju najviše borbene gotovosti.

Potpredsjednik Srpske liste Igor Simić rekao je za RTS da nasilje ne treba da bude način za rješavanje problema i da Priština ne smije da koristi specijalne jednice na sjeveru Kosova. 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je protest šefu NATO-a Јensu Stoltenbergu.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.