Odluka Advokatske komore

Kosovski advokati stupili u štrajk

  • 09.01.2019. 14:08

Kosovski advokati danas su odlukom Advokatske komore Kosova stupili u opšti štrajk zato što im je zabranjen ulazak u sudove bez prethodnog poziva, potvrdio je za Tanjug advokat Dejan A. Vasić.

Opšti bojkot, kako je dodao, odnosi se na sve sudove, tužilaštvo i Kosovsku policiju.

"Nekorektno je i nekolegijalno advokatima zabraniti da ulaze u sud bez poziva kada se zna da je naša struka najbolji prijatelj suda i da je potrebno u interesu zakonitosti i efikansog sprovođenja postupka da branioci i zastupinici obavljaju česte konsultacije sa sudijama i izvrše uvid u spis predmeta ili druge radnje na koje su ih građani ili stranke ovlastili", rekao je Vasić.

Prema njegovim riječima, bojkot će trajati sve dok Sudski savjet Kosova ne povuče spornu odluku.

Тагови:
  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.