Ilegalan upad

Kosovska policija upala u centralnu Srbiju: Zaplijenjen kamion!

  • 20.02.2019. 15:50

Kosovska policija prekršila je sporazum o kretanju u pograničnom pojasu i ilegalno ušla na teritoriju centralne Srbije odakle je zaplijenila jedan kamion sa robom, tvrdi vlasnik tog kamiona, S.D.

Kosovska policija u izvještaju tvrdi da je kamion zaplenjen u Šarpelju koji pripada reonu Leposavića.

Prema riječima vlasnika kamiona, oba teretnjaka bila su parkirana u selu Mure, u opštini Raška na teritoriji centralne Srbije.

U trenutku kada je Kosovska policija pronašla kamione, vozači nisu bili u blizini, a jedno vozilo je bilo zaključano, dok je drugo, u kojem je ostao ključ, Kosovska policija zaplijenila.

"Kosovska pogranična policija je ušla na teritoriju Srbije sigurno bar jedan kilometar. Odvezli su jedan kamion, drugi nisu mogli, jer je bio zaključan", kazao je S.D. koji je o tome šta se desilo sa robom i vozilom saznao tek ujutru.

"Američki kontingent je došao, utvrdio koordinate da je granica tu kod piramida. KFOR je utvrdio da su oba kamiona bila u Republici Srbiji, rekli su da će danas doći komandant Gron i da će doći taj kapetan Tara s kojim sam se ja lično vidio na terenu i koji mi je usmeno priznao, pred ostalim pripadnicima da je napravljen incident, da su prešli gore i da samo čeka zvanično, pismeno obrazloženje KFOR-a sa koordinatama da su oba kamiona na teritoriji Republike Srbije, što je KFOR odmah poslao njihovom štabu, objašnjava S.D.

Portparol KFOR-a Vincenco Graso, u izjavi za KoSSev kaže da je kamion bio na samoj administrativnoj liniji.

"Prema našim informacijama, jedan kamion je bio na samoj administrativnoj pograničnoj liniji između barijera koje odvajaju stranu i sa Kosova od strane sa Srbije. Patrolu KFOR-a kontaktirala je kosovska pogranična policija, ali nije bila uključena u događaj. KFOR nema drugi kamion", kazao je on.

On sa druge strane nije imao saznanja o drugom kamionu, ali ni o pojavljivanju, odnosno ulozi Vojske Srbije.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм