Svetosavski paketići

Kosovska policija plijenila paketiće za srpsku djecu zbog proizvoda iz Srbije

08:44, 28.01.2019.
Izvor: Tanjug
Thumbnail
Kosovska policija sinoć je u južnom dijelu Kosovske Mitrovice zaplijenila 140 svetosavskih paketića namjenjenih osnovcima u Goraždevcu i Osojanu, sa obrazloženjem da sadrže “nelegalne” proizvode iz centralne Srbije, saopštila je kancelarija za Kosovo i Metohiju.

"Iako je dio paketića prije nekoliko dana legalno unijet na Kosovo i Metohiju preko administrativnog prelaza Jarinje, a dio su napravili osnovci sa sjevera pokrajine za svoje vršnjake u metohijskim enklavama, kosovska policija je na potpuno besprizoran i nasilnički način spriječila da naša djeca u Metohiji budu obradovana povodom praznika Svetog Save", ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, Prištini nije dovoljno to što je u činu samovolje i pravnog nasilja uvela blokadu na uvoz proizvoda iz centralne Srbije, već je sada nelegalnim proglasila i samo posjedovanje bilo čega što je proizvedeno u centralnoj Srbiji, čime su srpske grisine i smoki stavljeni u istu ravan sa narkoticima i oružjem.

Vozaču “Kolašin prevoza”, koji je paketiće vozio za Goraždevac i Osojane, napisana je prekršajna prijava i on je zajedno sa autobusom sproveden u Prištinu, navodi se u saopštenju.

"Dio paketića je pocjepan i uništen u činu bestijalnog iživljavanja i samovolje predstavnika privremenih prištinskih vlasti, i sljedeći korak Prištine je valjda hapšenje Djeda Mraza i Božić Bate", kaže se u saopštenju i dodaje da “ovaj piratski i banditski napad na kekse i čokolade pokazuje svu podlost i bezdušnost onih koji se predstavljaju kao albanski politički lideri na Kosovu i Metohiji”.

Iz Kancelarije navode da ne čudi što su autori kampanje spaljivanja robe iz centralne Srbije na lomačama sposobni za ovako niske udarce.

"Neobično je samo što nisu poslali specijalce i oklopna vozila na srpske slatkiše kako bi se pohvalili još jednim “velikim herojstvom”, piše u saopstenju.

Ranije je najavljeno da će sutra zamjenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Željko Jović i predsjednik beogradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić, u okviru obilježavanja Dana Svetog Save, obići učenike osnovne škole “Janko Jovićević” u Goraždevcu i učenike osnovne škole “Radoš Tošić” u Osojanu i tom prilikom im podijeliti paketiće.