Protest studenata

Kosovošvic: Srbi žive u logoru 

  • 06.12.2018. 13:18

Studenti Univerziteta u Prištini sa izmještenim sjedištem u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici ukazali su danas međunarodnoj zajednici da situacija u kojoj žive Srbi na Kosovu i Metohiji liči na logor i poručili da će se oduprijeti namjeri Prištine da Srbe izoluje i potom protjera.

Oni su sa današnjeg performansa pod motom "Kosovošvic" poručili međunarodnoj zajednici da mora izvršiti pritisak na vlasti samoproglašenog Kosova da ukinu odluku o uvođenju stoodstotnih carinskih stopa na robu iz centralne Srbije i BiH. 

Studenti su i za sutra najavili protest koji će, takođe, biti održan u vidu performansa. 

Iz Srpske liste poručuju da "aveti političke prošlosti" pokušavaju da podriju srpsko jedinstvo. 

Oni ukazuju da u danima kada Srbi pokazuju da se ne mire sa namjerama Prištine da ih više nema na sjeveru Kosmeta i da ne pristaju da im se ukinu sloboda i pravo na život, "neki koji sebe predstavljaju patriotama, sakriveni iza nepotpisanih saopštenja nekog udruženja, drže moralne pridike". 

"Svojom pasivnošću i stajanjem po strani ili iza naroda, dok se taj isti narod borio za goli opstanak i 1999. i 2004, ali i 2008. godine, ove političke aveti prošlosti ne znaju kako da reaguju na jedinstvo srpskog naroda u podršci predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i na protestima u Kosovskoj Mitrovici", saopšteno je iz Srpske liste. 

Iz ove političke partije, koja ima devet od ukupno 10 Srba poslanika u privremenom kosovskom parlamentu, ističu da je "normalno da Jablanovići, Trajkovići, Jakšići i slični njima" ne razumiju u čemu je razlika između Srpske liste i njih, jer je Srpska lista pokazala u centru Prištine kako se bori za svoju zemlju - mirno, dostojanstveno i hrabro, uvijek i na svakom mjestu ispred svog naroda. 

Ističući da "odavde nema nazad", iz Srpske liste poručuju da će nastaviti da sa svojim narodom i svojom državom Srbijom čuvaju mir, ali i slobodu i pravo na život svih Srba na Kosovu i Metohiji jer je to njihova dužnost, čast i odgovornost. 
  

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Емисија: Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина