Ivica Dačić

Kosovo više nije čedo Zapada, već problem

  • 14.10.2018. 14:55

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da američka administracija više ne gleda na samoproglašeno Kosovo kao na "svoje čedo" i da pokušava da bude objektivna.

"Mislim da je to dobro. Generalno, kosovska spoljna i unutrašnja politika su u velikoj defanzivi. Oni više nisu čedo Zapada već problem. Oni su prepreka za mirno rešavanje situacije na Kosovu i Metohiji", rekao je Dačić novinarima povodom informacija iz prištinskih medija da su SAD prekinule kontakt sa ministrom bezbjednosnih snaga samoproglašenog Kosova Rustemom Berišom. 

Šef srpske diplomatije ističe da je, sa druge strane, pozicija Srbije sve jača, da njeni argumenti nailaze na razumijevanje i poručio da Beograd nastavlja politiku povlačenja priznanja samoproglašenog Kosova. 

Dačić, koji je i predsjednik Socijalističke partije Srbije, rekao je novinarima uoči današnje sjednice Glavnog odbora, da će SPS 22. decembra na kongresu u Centru "Sava" izabrati predsjednika, glavni odbor, statutarnu i nadzornu komisiju. 

On je najavio da će na kongresu biti donesena i politička deklaracija o svim izazovima, ali neće biti promijenjen program stranke. 

Dačić je rekao da SPS želi da bude moderna socijaldemokratska stranka koja će na sljedećim parlamentarnim izborima ostvariti još bolje rezultate.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.