Konstantina Kosačova

Kosovo nikad neće postati članica UN

  • 14.11.2018. 16:08

Samoproglašeno Kosovo nikad neće biti nezavisno, niti će postati članica UN, poručeno je na sastanku ministra za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenada Popovića i predsjednika Odbora za spoljnu politiku ruske Dume Konstantina Kosačova.

Na sastanku u Moskvi je istaknuto da će Rusija podržati samo ono rješenje za Kosovo i Metohiju koje podržava srpski narod, a koje je u skladu sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti UN i Ustavom Srbije, saopšteno je iz kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Srbije. 

Popović je izrazio zahvalnost Rusiji i ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu na principijelnoj podršci koju Moskva pruža očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije kada je riječ o Kosovu i Metohiji. 

On je ocijenio da je ta podrška važna za međunarodnu poziciju Srbije, jer šalje jasnu poruku i obavezuje mnoge države da ne mijenjaju stav o pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. 

"To je važno zbog UN, ali i zbog drugih međunarodnih organizacija gde se lažna država Kosovo bori da postane njihov član", poručio je Popović. 

On je istakao da se srpski narod osjeća sigurno kada zna da ima podršku Rusije i Putina. 

"To je garancija da se niko neće igrati sa teritorijom Srbije, jer to može da izazove nove nestabilnosti i tenzije u regionu", naglasio je Popović. 

Kosačov je poručio da će Rusija nastaviti da pruža punu podršku očuvanju međunarodnog prava i poštovanju Rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti UN o pitanju Kosova i Metohije.