Žan Kristof Bijison

Kosovo je politička i ekonomska anomalija 

  • 10.03.2019. 11:17

Zamjenik direktora redakcije francuskog "Figaro magazina" Žan Kristof Bijison smatra da na Kosovu nema pravih granica, da je sjever defakto priključen ostatku Srbije, a da ostali dio fukcioniše kao korupmirana "država", koju je zahvatila mafija i koju štite Amerikanci.

Bijison je ocijenio da je samoproglašeno Kosovo politička, ekonomska i socijalna anomalija u kojoj usred Evrope crkve čuvaju strani vojnici. 

"`Država` je vještačka u tom smislu što su njene granice lažne. Ne vjerujem u mogućnost razgraničenja", rekao je Bijison za "Večernje novosti". 

Bijison je naglasio da u vezi Kosmeta ne postoji dogovor koji bi svima odgovarao i da će "status kvo" potrajati. 

"Da bi se uopšte razgovaralo Albanci prvo moraju da ukinu stoprocentne takse koje su nametnuli. Dok aktuelni lideri Hašim Tači i Ramuš Haradinaj ne napuste vlast, nema o čemu da se razgovara", objasnio je Bijison. 

Bijison, koji je svojevremeno napisao knjigu o generalu Draži Mihailoviću, kao heroju koga su izdali saveznici, ocijenio je da je i bombardovanje 1999. godine Savezne Republike Jugoslavije, bez dozvole UN, bilo izdaja prema Srbiji sa moralne tačke gledišta, te da je sve to moglo i trebalo da prođe bez Francuske. 

On je naveo da je tokom bombardovanja dva puta boravio u Srbiji i da je bio u Beogradu u noći kada je bombardovana kineska Ambasada. "Nikada nisam pov,erovao da se radilo o grešci i zabuni", rekao je Bijison. 

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.