Njujork

Kosovo glavna tema razgovora Vučića i Merkelove

  • 22.09.2019. 10:20

Glavna tema razgovora predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njemačkog kancelara Angele Merkel u NJujorku biće Kosovo i Metohija, naveo je diplomata Zoran Milivojević.

On je istakao da postoji poseban interes sa jedne strane NJemačke, a sa druge EU i da će Merkelova u razgovoru sa Vučićem govoriti i u ime Berlina i u ime Brisela.

"Za nas je važno da se dijalog deblokira i ono na čemu Srbija insistira, a to je da je samo kompromis moguće rešenje i nikakvo nametanje sa strane i da su maksimalistički zahtevi Prištine neprihvatljivi", rekao je Milivojević za RTS.

Milivojević je naveo da je razgovor sa Merkelovom važan i zbog njemačkog stava, koji je prilično tvrd kada je u pitanju nezavisnost samoproglašenog Kosova, i ocjenjuje da je realno da se i Berlin približava stavu o kompromisu.

On je istakao da se kosovsko pitanje ne može riješiti bez velikih sila i Savjeta bezbjednosti UN, jer to je posljednje mjesto na kome će se status definitivno riješiti kakav god da bude.

"Postoji interes Vašingtona da se to brže reši, ali nezavisno od toga, Srbija ima svoje interese i bez obzira na pritiske i na ubrzanje, ukoliko ti interesi ne mogu da se realizuju teško je očekivati da se postigne neko rešenje koje bi bilo na štetu Srbije", naglasio je Milivojević.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином