Ruski senator

Kosačov: Važno prisustvo Medvedeva u Beogradu

  • 17.10.2019. 10:55

Ruski senator Konstantin Kosačov izjavio je da pokušaji prekrajanja istorije postaju sve agresivniji, drskiji i da prostor za manipulacije i falsifikovanje postaje sve širi, te naglasio da je veoma važno to što će ruski premijer Dmitrij Medvedev prisustvovati u Beogradu obilježavanju 75 godina od oslobođenja grada u Drugom svjetskom ratu.

On je rekao da evropske zemlje imaju različite istorije iz tog rata, a da je istorija srpskog, ruskog i ostalih naroda Sovjetskog Saveza slavna i da njome mogu da se ponose.

"To je naša zajednička istorija i mi je nikom nećemo dati, ma koliko nas pritiskali. Zato je veoma važno da smo tog važnog dana zajedno i upravo zato će predsjednik Vlade Rusije biti ovdje u Beogradu na obilježavanju 75 godina od oslobođenja grada", dodao je Kosačov za Sputnjik.

Prema njegovim riječima, za Rusiju nije ništa manje važno, a možda je i važnije, to što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić već potvrdio spremnost da učestvuje u ruskoj Paradi pobjede povodom obilježava 75 godina od okončanja Drugog svjetskog rata.

"I tada smo bili zajedno i sada nastavljamo da budemo zajedno, a bićemo zajedno i u budućnosti i niko nas neće razdvojiti", istakao je Kosačov.

On je povodom skorog potpisivanja sporazuma Srbije i Evroazijske unije rekao da je ta unija realnost savremenog svijeta i da se ubrzano razvija, te da vjeruje da će Srbija imati čime da se pohvali svom narodu kada planovi budu realizovani.

"Za Srbiju će to značiti i sticanje novih tržišta i mogućnost novih investicija i u tom smislu je na pravom putu. Nema sumnje da će i nas i vas ometati, da će nam dokazivati da za Srbiju nema drugog puta osim na Zapad, ali sve je to laž i obmana. Svijet je mnogostran i u njemu uvijek postoji alternativa", rekao je Kosačov.

On je naveo da mu je veoma drago što taj projekat realizuje zahvaljujući dogovorima postignutim na nivou predsjednika dvije zemlje.

"Znam da su između predsjednika Rusije Vladimira Putina i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića uspostavljeni veoma dobri i bliski odnosi i povjerenje, a posjeta predsednika Vučića u decembru će biti još jedna važna etapa na tom putu. Uvjeren sam da to neće biti protokolarni događaj, nego konkretan, pragmatičan razgovor", rekao je Kosačov.

Prema njegovim riječima, jasno je da u centru pažnje tih razgovora treba da bude Kosovo i Metohija i što se tiče statusa i što se tiče zaštite prava ljudi i osiguranja političkih i demokratskih procesa.

"Ne sumnjam da će Rusija, kao i do sada, izraziti odlučnu podršku poziciji koju po pitanju Kosova zastupa Srbija", rekao je Kosačov.

On je zaključio da je Kosovo i Metohija dio Srbije, da drugog rješenja za sada nema i da ga ne može biti, osim ako se sa tim rješenjem ne složi Beograd.

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина