Korona virus odnio život još jednog ljekara, preminuo doktor Željko Marković

17:43, 16.01.2021.
Specijalista radiologije Kliničkog centra Srbije, prof. dr Željko Marković, preminuo je noćas od korona virusa.

Njegovu smrt potvrdilo je na Fejsbuk stranici Sindikat ljekara i farmaceuta Srbije.

- Noćas je na Infektivnoj Klinici od kovida preminuo i naš profesor Željko Marković, spec. radiologije i dugogodišnji direktor Klinike za radiologiju KCS. Neka mu je vječna slava! - stoji u objavi na Fejsbuku.

Pored toga što je bio specijalista na KCS, takođe je bio profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Nakon završenih studija u Beogradu usavršavao se na "Grashaden" klinici u Minhenu, Institutu za radiologiju u Nirnbergu, Hameršmit bolnici u Londonu, kao i u bolnici Univerziteta u Tel Avivu, navodi portal "Ucentar.rs".

Odlukom Saveznog Ministarstva za nauku i tehnologiju dobio je zvanje eksperta za naučnu oblast radiologija 2002. godine, a 2006. izabran je u zvanje konsultanta UN i UNDP za razvoj radiologije za region Jugoistočne Evrope.

Osnovao je školu Tomas Džeferson u Beogradu za edukaciju u oblasti ultrazvuka kao i Japansko-Balkansku Uniju Radiologa. Organizovao je više od 20 međunarodnih edukativnih skupova iz različitih oblasti radiologije i dijagnostike.

Bio je jedan od najpriznatijih eksperata, koji je držao predavanja od Meksiko Sitija do Tokija. Takođe, bio je poznat kao veliki humanitarac.