Levandovski - Cvijanović

Kori Levandovski - čovjek od povjerenja američkog predsjednika Donalda Trampa

  • 25.07.2018. 17:15

​​​​​​​ Američki izborni strateg i politički komentator Kori Levandovski sa kojim se u Vašingtonu sastala premijerka Republike Srpske Željke Cvijanović je čovjek od povjerenja američkog predsjednika Donalda Trampa.

On ga je nedavno i predložio za člana tima američkog potpredsjednika Majka Pensa, kako prenosi američka tv kuća NBC.

Levandovski je nedavno posjetio Srbiju u organizaciji TGI grupe i nevladine organizacije „Ist-vest bridž“.

Tom prilikom je poručio da bilo koja zemlja koja želi jače i bolje odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama, sada, u vrijeme administracije Donalda Trampa, ima jedinstvenu priliku za to jer je ovaj predsjednik okrenut budućnosti i građenju novih odnosa.

Levandovski kaže da on lično nije lobista, te da te ljude ne poznaje, ne zna ko su, i nikada ih nije sreo.

„Nisam lobista, tako da ih ne poznajem“, navodi Levandovski.

Čini se da Levandovski ohrabruje Srbiju da unajmi lobiste u Americi, ističe kolumnistkinja lista „Nedeljnik“ Ljiljana Smajlović, što nije loša ideja smatra u komentaru za "Sputnjik" Nikola Joksimović.

Prema njenom mišljenju, lobiranje uvijek ima smisla, iako će Srbi u Vašingtonu uvijek biti u lošijem položaju od Albanaca.

„Vidim da gospodin Levandovski kaže da on nije angažovan da bude lobista, ali se on meni čini upravo kao idealan lobista za bilo koju zemlju zato što je Kori Levandovski ne samo blizak Trampu. Primjećujem kod Trampa u poslednje vrijeme da u ovoj fazi svoje karijere angažuje isključivo ljude kojima potpuno vjeruje, a to znači ljude koji ga nikada ni u čemu nisu kritikovali i koji su mu bili potpuno odani“, objašnjava Smajlovićeva.

 Na tviter stranici Televizije Foks Njuz objavljen je video koji pokazuje miting 29. aprila 2018. godine gdje Tramp zove Levandovskog da mu se pridruži na bini i održi govor.

Posjetu Srbiji Korija Levandovskog komentarisao je i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина