Postao član SRS

Kontroverzni Jutka utočište našao kod Šešelja

22:00, 21.02.2020.
Izvor: Kurir
Bivši predsjednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka postao je član Srpske radikalne stranke (SRS) i biće na izbornoj listi te stranke na predstojećim izborima, rekao je danas predsjednik SRS Vojislav Šešelj.

"Milutin Jeličić Jutka se učlanio u Srpsku radikalnu stranku, biće kandidat na izborima, ići će na stranačku listu, biće kandidat za poslanika vjerovatno, a mogući su i drugi dogovori. Planovi su da osvojimo vlast", rekao je Šešelj večeras novinarima u Kruševcu, odgovarajući na pitanje o ponudi za pristupanje SRS-u, koju je ranije iznio Jeličiću.

Šešelj je večeras promovisao svoju knjigu "U Srebrenici nije bilo genocida", a u prvom redu na promociji sjedio je Jeličić, kome se prije Osnovnim sudom u Kruševcu sudi za seksualno uznemiravanje nekadašnje saradnice Marije Lukić.

Ročište na tom sudjenju, koje je bilo zakazano za danas, odloženo je jer su njegovi branioci zatražili izuzeće svih sudskih instanci, a Jeličić se nije pojavio na suđenju opravdavši izostanak zdravstvenim problemom.

Šešelj je, odgovarajući na novinarsko pitanje o osipanju okružnih odbora te stranke, o čemu su pisali mediji, kazao da to nije istina.