Srpska lista

Konsultacije sa Vučićem, pa odluka o učešću na izborima  

  • 09.04.2019. 09:56

Potpredsjednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da će predstavnici te liste sutra, poslije konsultacija sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, odlučiti da li će učestvovati na izborima za četiri opštine sa srpskom većinom na sjeveru Kosova i Metohije.

Simić je rekao da je Srpska lista odluku na učešću na izborima na Kosovu i Metohiji uvijek donosila poslije konsultacija sa Vladom i predsjednikom Srbije. 

"I ovog puta ćemo imati konsultacije sa predsednikom Vučićem i doneti odluku koja će, pre svega, biti u interesu srpskog naroda koji živi na Kosovu i Metohiji", rekao je Simić za Radio-televiziju Srbije. 

On je naveo da Srpska lista ima više od 90 odsto podrške srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i, kako je rekao, samim tim i veliku odgovornost prilikom donošenja odluka. 

Simić je ocijenio i da je raspisivanje izbora provokacija Prištine, dodavši da poslije svega što se dogodilo u posljednjih godinu dana Srbe na Kosovu i Metohiji malo šta može da iznenadi. 

Predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači juče je raspisao vanredne izbore za predsjednike opština sjeverna Kosovska Mitrovica, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan. 

Predsjednici tih opština iz redova Srpske liste u novembru prošle godine podnijeli su ostavke nakon što je Priština uvela taksu od 100 odsto na srpske proizvode.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм