Eksplozija plinske boce

Konobar prvi pomogao povrijeđenima: Zvučalo kao da je bomba

  • 21.02.2019. 07:37

"Ušli su u kafić i krvarili su, pa sam reagovao kako sam mislio da je najbolje", kaže Vujadin Radović, konobar i student treće godine medicine koji je zajedno sa kolegom Predragom Atanaskovićem prvi pritekao u pomoć povrijeđenima u eksploziji plinske boce juče u zgradi u Ulici Milana Rakića na Zvezdari u Beogradu.

"U momentu kada se dogodila eksplozija gosti su bili u kafiću, a od siline eksplozije čitav lokal se zatresao. Izašli smo da vidimo šta se dešava, da bi nakon toga dvojica povrijeđenih ušla u kafić. Jedan je imao posjekotinu na glavi i neku tačku na leđima i dosta je krvario. U trenutku sam reagovao kako sam mislio da je najbolje. Prišao sam mu, a kolega je takođe pomogao, pa smo povrijeđenom previli ranu i kompresiju smo zadržali na tijelu tog momka koliko smo mogli. Poslije toga je došla Hitna pomoć i nastavili su da pomažu povrijeđenima", priča Vujadin Radović pomalo potreseno.

Njegov kolega Predrag Atanasković kaže da je detonacija u prvi mah zazvučala kao da je eksplodirala bomba.

"Zatresao se kafić. Prvo sam mislio da je eksplodirao automobil, a onda sam video prašinu iz stana. Izašao sam i vidio gust crn dim koji se širio ka kafiću",  priča Predrag.

Tada je, kaže, prvo ušao komšija srednjih godina sa povrijeđenom glavom i leđima.

"U tom trenutku je gospodin, taj prvi povrijeđeni, ušao u kafić sa povredom glave i leđa. Vujadin je pomogao najviše, sa zavojima i gazama, sve dok nije stigla Hitna pomoć. Šef je zvao i policiju, i vatrogasce, i Hitnu pomoć. U tom trenutku sam se grozno osjećao i bilo je panike", iskren je Predrag.

U eksploziji u suterenskom stanu četvorospratnice povrijeđeno je petoro ljudi. Troje njih, muškarci M. D. (23) i L. D. (48), kao i žena N. K. (69) prevezeni su sa teškim opekotinama na Vojnomedicinsku akademiju, gdje su zadržani na liječenju, a dvije osobe su, nakon pregleda, puštene na kućno liječenje, saznajemo na VMA.

Тагови:
  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм