Srpski kokus

Kongresmen Ted Po pozvao Trampa da posjeti Beograd

  • 17.11.2018. 08:37

Američki kongresmen Ted Po, koji je nedavno boravio u Srbiji, uputio je pismo predsjedniku SAD Donaldu Trampu sa namjerom da ga ohrabri da posjeti Srbiju.

Navodeći da nijedan američki predsjednik SAD nije posjetio Srbiju još od DŽimija Kartera, Po u pismu konstatuje da bi ta posjeta nesumnjivo dodatno ojačala američku podršku budućnosti Srbije, kao dijela demokratske Evrope u kojoj vlada mir. 

Po, koji je i kopredsjedavajući Srpskog kokusa u Kongresu, ukazao je da je Srbija zemlja od velikog geopolitičkog značaja, s obzirom na to da se nalazi između dalje integracije sa Zapadom i bližeg usaglašavanja sa Rusijom. 

"Tokom istorije, mir u Evropi je bio određen stabilnošću u uzburkanom regionu Balkana. Srbija, kao regionalni lider, može da obezbijedi trajni mir i prosperitet izgradnjom bližih veza sa transatlantskom zajednicom, uz nadu za članstvo u EU kao krajnjim ishodom. Da bi se postigao ovaj strateški cilj, američka podrška je od suštinskog značaja", poručio je Po. 

On je naglasio da Srbija zaslužuje podršku SAD, saopšteno je iz Pres službe predsjednika Srbije. 

"U proteklim godinama, Srbija je radila, rame uz rame, sa SAD u borbi protiv međunarodnog terorizma, a igrala je i važnu ulogu u zaustavljanju protoka pripadnika `Islamske države`. Smatram da bi trebalo da priznamo doprinos koji je Srbija dala miru i bezbjednosti kroz veće angažovanje SAD, uključujući i izrazito simboličnu posjetu aktuelnog američkog predsjednika", naveo je Po. 

On je ocijenio da bi zvanična predsjednička posjeta u velikoj mjeri unaprijedila bilateralne odnose, čvrsto utemeljila mjesto Srbije u zapadnom društvu i podstakla dodatnu američko-srpsku saradnju.

"Sa poštovanjem Vas molim da ozbiljno razmotrite takvu posjetu od suštinskog značaja i da Vaša administracija pokuša da produbi veze između Vašingtona i Beograda", navedeno je u pismu američkog kongresmena Teda Poa upućenom predsjedniku SAD. 
 

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм