Kon: Za sistem nadzora prijavilo se već oko 4.500 ljudi

  • 19.09.2020. 12:47

Novouvedeni sistem posebnog zdravstvenog nadzora za građane Srbije koji se vraćaju iz država sa nepovoljnom epidemiološkom situacijom odlično funkcioniše i za nadzor se prijavilo već oko 4.500 ljudi, izjavio je epidemiolog Predrag Kon.

"Najveći rizik dolazi od onih koji se vraćaju sa odmora. Razlika je u tome da više nije na njima da li će sami da se jave u kovid ambulantu, već će to morati da urade po zakonu, ukoliko osjete zdravstvene poteškoće", rekao je Kon za TV "Pink".

On je naveo da oni koji ne mogu da se prijave elektronski treba da odu kod svog izabranog ljekara i na taj način se prijave.

U Srbiji je od juče u 18.00 časova počela primjena posebnog zdravstvenog nadzora za sve građane koji se vraćaju iz država sa nepovoljnom epidemiološkom situacijom.

Ova mjera predviđa da svi građani pri povratku u Srbiju u roku od 24 časa treba da se elektronski prijave i njihovo se stanje prati 10 dana bez ograničenja slobode kretanja, a sve detalje o tome dobijaju u informatoru na granici pri ulasku u zemlju.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок