Epidemiolog

Kon: Nove mjere od utorka, bilo je grešaka i na sahrani

  • 23.11.2020. 21:59

O aktuelnoj epidemijskoj situaciji u vezi sa korona virusom u Srbiji, kao i novim mjerama koje bi sutra trebalo da stupe na snagu, danas je za RTS govorio epidemiolog Predrag Kon.

On je govorio i o protekloj sahrani patrijarha Irineja.

- Mi znamo da je zabrana okupljanja više od 5 osoba na snazi i jasno je da je ispraćaj njegove svetosti bilo nemoguće da se zabrani, niti je to ikome padalo napamet. Ali smo tražili da se poštuju mjere. Vidio sam, da su mnogi, pogotovo iz državnog vrha nosili maske, da je to i te kako bilo prisutno, da se o tome vodilo računa, ali da je grešaka bilo, nesumnjivo je da je bilo. Sasvim je sigurno da je bilo i zaražavanja, ali to ćemo vidjeti poslije nedelju dana - kazao je.

Kon je rekao i da je utorak odabran kao prvi dan primjene novih mjera iz organizacionih razloga, ali i da je Krizni štab predložio i rigoroznije mjere od onih koje su usvojene.

Da situacija nije toliko crna govori i najnoviji podatak koji je iznio Kon.

- Vidi se usporavanje virusa, posebno u Beogradu - kazao je Kon.

Mjere koje su donesene prošlog utorka sada će da se vide, kaže Kon, a mjere koje stupaju na snagu sutra, za nedjelju dana.

Prisutnost virusa je velika, dodaje. Broj novozaraženih može se, kaže Kon, množiti sa deset.

- Ako otkrijemo 6.000, to je sigurno 60.000 - kazao je Kon.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.