Vlasniku lokala četiri prekršajna naloga

Komunalna policija prekinula korona žurku sa 20 maloljetnika

  • 08.03.2021.18:16

Komunalna milicija u Šapcu tokom vikenda u jednom lokalu prekinula je korona žurku na kojoj je bilo dvadesetak mladih.

Milicajci su imali dojavu da se u kafiću, koji im je od ranije poznat po kršenju mjera, okuplja grupa mladića i djevojaka. Kada su ušli u lokal, zatekli su 21 maloletnika kojima je točen alkohol u vrijeme zabrane rada ugostiteljskih objekata. Njih je bilo tri puta više od dozvoljenog broja u tom prostoru i svi su bili bez maski, prenosi Blic.

"Riječ je o objektu gdje se ulazilo na šifru, odnosno poruku, koja je bila signal za konobaricu da otvori vrata. Mi smo dobili dojavu od majke jednog mladića koji je trebalo da bude na toj žurci. Sačekali smo da dođu gosti, onda smo sa njima ušli i unutra zatekli maloljetnike bez sredstva za zaštitu i ustanovili još nekoliko prekršaja", objašnjava Borko Jekić, načelnik Odjeljenja komunalne milicije Šabac.

Kako objašnjava sagovornik Blica, riječ je o lokalu od tridesetak kvadrata, gdje je, na osnovu mjera zaštite moglo prisustvovati nekoliko ljudi.

"Tu je bilo tri puta više osoba od dozvoljenog broja. Žurka je odmah prekinuta, a vlasniku će biti uručena četiri prekršajna naloga. Radio je u nedozvoljeno vrijeme, nije poštovao distancu, točio je alkohol maloljetnim licima i nije imao odgovornu osobu za zaštitu od bolesti", napominje Jekić i dodaje da je vlasnik od ranije poznat komunalnoj miliciji jer je radio bez registracije.

Za ovo kršenje mjera prekršiocu će biti izrečena kazna u iznosu većem od 200 hiljada dinara.

Šabačka komunalna policija od petka do nedjelje radila je pojačanim kapacitetima. Za to vrijeme obišli su 559 objekata. Pored pomenutog, uočena su još sva prekoračenja, i tu u selima, gdje su zatekli otvorenu seosku kafanu i kladionicu.