Bilo je grljenja i poljubaca

Kolege muškarca pozitivnog na korona virus došle na posao

16:40, 06.03.2020.
Izvor: Blic
Firma iz Bačke Topole, čiji je jedan od menadžera registrovan kao prvi zaraženi od korona virusa u Srbiji, danas radi sasvim normalno i nema panike među zaposlenima, a kako se saznaje od radnika, zasad se ne primjenjuju nikakve posebne mjere.

Kažu, to ih je malo zbunilo, s obzirom na to kolika je pažnja pridata ovom virusu, ali su nastavili normalno da rade.

Niko nije bolestan, nema straha, a radnici su, ipak, međusobno u kontaktu, jer je riječ o porodičnoj firmi. Kako kažu, imali su čak i proslavu povodom 8. marta, koja nije prošla bez grljenja i poljubaca.

Inače, u pitanju je kompanija za proizvodnju drveta i namještaja, a posluje već 25 godina.

Medijima u Bačkoj Topoli je nezvanično potvrđeno da je u pitanju njihov sugrađanin i kako saznaje Blic on se javio i lokalnom Domu zdravlja, a zatim je u jednoj subotičkoj privatnoj klinici urađen dodatni pregled, rađen mu je CT pluća i javile su se sumnje da je u pitanju korona virus.

Kada su brisevi poslati na kontrolu sumnje su potvrđene.

– Vidio sam ga u subotu u Bačkoj Topoli. Izgledao je zdravo. Čuo sam da je bio član delegacije koja je poslovno boravila u Italiji. Vratili su se preko Mađarske. Poslovno je išao u Mađarsku, ali ima i sestru tamo. Čujemo da se dobro osjeća, da nema nikakvih komplikacija. Nismo u panici, ali vodimo računa – kaže muškarac koji poznaje oboljelog sugrađanina.