Kisić: Ljudi se vraćaju sa zimovanja, traže preko reda smještaj u bolnici

  • 27.02.2021. 13:07

Doktorka Darija Kisić Tepavčević rekla je u jutarnjem programu na TV Prva da su mjere donijete za ovaj vikend opomena svima nama.

- Znamo već više od godinu dana kako se ovaj virus prenosi i kako mi možemo doprineti da se ne zarazimo mi i naša okolina. Virus se prenosi 24 sata, ako nešto radi do određenog vremena ne znači da treba da idemo tamo. Zaista, to nije prebacivanje krivice na druge. Moramo da shvatimo da je isključivo do nas da spriječimo da se zarazimo. Što se tiče mjera za ovaj vikend, postavlja se pitanje da li je dovoljno do 14 sati ograničiti radno vrijeme, da li je dovoljno samo dva dana tako. Pa, naravno da nije. Virus je odavno prevazišao sve sektore i nemamo vremensku odrednicu do kada će da traje, da li do proleća, leta, jeseni - rekla je doktorka Kisić.

Ove mjere za vikend su opomena za sve nas da kažemo da nije dobra situacija, da je virus tu, da smo nošeni na krilima vakcine koju imamo. To treba svima da bude jasno. Naši ljekari su na izmaku snaga. Juče smo pročitali podatak da je preko 600 zdravstvenih radnika pozitivno, 16 je hospitalizovano. Nijedna pojedinačna mjera neće donijeti rezultate - dodala je.

(Telegraf)