Si Đinping

Kineski predsjednik čestitao Vučiću Dan državnosti

  • 14.02.2019. 13:15

Predsjednik Kine Si Đinping čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i građanima Srbije 15. februara - Dan državnosti, istakavši da se uz zajedničke napore odnosi dvije države posljednjih godina snažno razvijaju.

Vučiću je čestitku kineskog predsjednika uručila ambasador Kine u Beogradu Čen Bo, prenijela je Služba predsjednika Srbije za saradnju s medijima.

"Poštovani gospodine predsjedniče, povodom Dana državnosti Republike Srbije, dozvolite mi da u ime Vlade Kine, kineskog naroda, kao i u svoje ime, Vama i prijateljskom narodu Republike Srbije uputim srdačne čestitke i lijepe želje", naveo je Si u čestitki.

On je naveo da je sa zadovoljstvom konstatovao da se zajedničkim naporima odnosi Kine i Srbije poslednjih godina snažno razvijaju i da se međusobno političko povjerenje neprekidno produbljuje.

Prema njegovim riječima, saradnja u svim oblastima nastavlja da se razvija, u korist naroda dvije zemalje.

"Pridajem veliku pažnju razvoju odnosa Kine i Srbije i spreman sam da sa Vama ulažem napore, da zajedno podstičemo sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije ka stalnom napretku, kako bismo još više doprinijeli blagostanju naših dvije zemalje i dva naroda", navedeno je u čestitki.

Si je pozvao Vučića da u aprilu učestvuje na Drugom forumu međunarodne saradnje "Pojas i put" tokom čijeg trajanja će se sastati u Pekingu.

"Vašoj zemlji želim prosperitet, a narodu sreću i blagostanje", naveo je Si.

Vučić je zahvalio na čestitki i rekao da u Srbiji izuzetno cijene kinesku državu i narod.

On je istakao da se raduje i divi uspjesima Kine koje, uz odgovornu politiku i snažno liderstvo predsjednika Sija, postiže na unutrašnjem i međunarodnom planu.

Vučić je rekao da ima veliko povjerenje u predsjednika Sija jer, u razvoju bilateralnih odnosa zemalja, iskreno poštuje nezavisnost Srbije.

Čen je rekla da će Vučić tokom Drugog foruma međunarodne saradnje "Pojas i put", ponovo imati priliku da sa predsjednikom Sijem razgovara i o novim, konkretnim projektima bilateralne saradnje.

Ona je prenijela da Kina veoma cijeni spoljnu politiku Srbije i njenu podršku, istakavši još jednom postulate kineske spoljne politike o poštovanju ravnopravnosti svih zemalja i pravu svake države da izabere svoj razvojni put.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином