Milan Mojsilović

Kfor predstavlja jedinu legitimnu oružanu formaciju na Kosovu i Metohiji

22:23, 15.05.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u Napulju da Kfor predstavlja jedinu legitimnu oružanu formaciju na Kosovu i Metohiji koja treba da bude garant mira i bezbjednosti za srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji, kao i zaštite srpskog nacionalnog, kulturno-istorijskog i vjerskog nasljeđa.

Mojsilović se danas sastao se sa komandantom Komande združenih snaga NATO-a iz Napulja admiralom DŽejmsom Fogom u sjedištu te komande, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije. 

Na radnom sastanku bilo je riječi o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, aktivnostima Vojske Srbije u okviru Partnerstva za mir i saradnji sa Komandom združenih snaga iz Napulja, u čijoj odgovornosti su i međunarodne snage na Kosovu i Metohiji. 

Tokom boravka u Napulju, načelnik Generalaštaba Vojske Srbije posjetio je Informaciono čvorište NATO-a za strategijski pravac jug, a domaćini su mu prezentovali i najvažnije informacije o aktuelnim operacijama u odgovornosti Komande združenih snaga iz Napulja u regionu Balkana, Iraku i na južnom krilu NATO-a, navodi se u saopštenju.