Akcija na sjeveru Kosova i metohije nije slučajna

KFOR će štititi proglašenje vojske Kosova

  • 13.12.2018. 15:24

Vojni analitičar Miroslav Lazanski ocijenio je da današnja akcija pripadnika KFOR-a na sjeveru Kosova i Metohije nije bila slučajna i da je pokazala da će međunarodne snage, na neki način, štititi proglašenje vojske samoproglašenog Kosova.

Lazanski je u izjavi Srni naveo i da pripadnici KFOR-a nisu bili iskreni kada su saopštili da su međunarodne snage došle na sjever Kosova i Metohije u okviru redovne vježbe. 

"Nisu iskreni, lažu - oni su to izveli upravo zato da bi na neki način pokazali da će da štite i sam datum formiranja i cilj proglašenja kosovske vojske", rekao je Lazanski. 

On je zapitao zašto su pripadnici KFOR-a baš danas, dan uoči najavljenog formiranja vojske samoproglašenog Kosova /14. decembra u Prištini/, došli na sjever Kosova i Metohije. 

"Kako to baš da su danas došli /na sever Kosova i Metohije/? Došli su upravo zato da bi se našli kao neka vrsta podrške novoformiranim kosovskim oružanim snagama. Dakle, akcija nije nimalo slučajna", rekao je Lazanski. 

Više od 45 vozila KFOR-a ušlo je jutros na sjever Kosova i Metohije, a kolona se zaustavila u Leposaviću, da bi potom krenula ka Kosovskoj Mitrovici. 

Osim borbenih vozila, pripadnici KFOR-a nose i opremu za blokade i pravljenje barijera poput građevinskih mašina, bagera i kolutova žica. 

Iz KFOR-a su naveli da je riječ o redovnoj vježbi i da brinu o bezbjednosti Srba, na šta je reagovao potpredsjednik Srpske liste Igor Simić poručivši da bi Kfor, ako stvarno brine o Srbima, trebalo da uperi trupe ka jugu, a ne ka sjeveru.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?