Nebojša Čović izjavio

KFOR će biti odgovoran za sve što se desi Srbima

  • Извор: СРНА
  • 15.07.2021. 15:50

Bivši šef Koordinacionog tijela za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović izjavio je da Albanci na Kosovu i Metohiji govoreći o srpskoj krivici za trovanje stanovnika Dečana stvaraju okruženje za napad na Srbe, devastaciju manastira Visoki Dečani i poručio da je Kfor odgovoran za sve što se dešava.

- A gospoda iz međunarodne zajednice, a posebno iz KFOR-a, biće odgovorni za sve što se desi. I nemojte pričati priču kao u martu 2004. godine da nisu ništa znali. Ne igrajmo se više. Budimo potpuno precizni u vezi s tim stvarima - rekao je Čović.

On je naglasio da bi slučaj sa zatrovanom vodom u Dečanima trebalo riješiti do kraja, jer je dosta albanskih "glumačkih" i izmišljenih događaja, počev od lažne humanitarne katastrofe do silovanja navodno 20.000 albanskih žena.

Čović je naglasio da je ovo već viđeni scenario i tako reći "smrdi" na histeriju u vezi sa utapanjem albanskih dječaka prije martovskog pogroma 2004. godine.

- Sve ovo liči na stvaranje okruženja u smislu pripreme za sličan scenario za napad, za devastaciju Visokih Dečana i napad na Srbe i druge nealbance uopšte - rekao je on za Kosovo onlajn.

Čović je naglasio da je istovremeno sa pričom o trovanju došlo do napada na povratnika u blizini Kline, a i bivši sudija Euleksa je dao izjavu koja je pokušaj diskreditacije Sudskog vijeća u Hagu i suđenja Hašimu Tačiju i drugima.

- Sve ovo predstavlja koordinisanu akciju u skladu sa planovima koje su izradile određene službe, posebno britanska. Cilj rada je zakulisna kombinatorika. Treba voditi računa - upozorio je Čović.

Političari u Prištini su plasirali informaciju da su "dvojica Srba viđena u Dečanima neposredno prije masovnog trovanja vodom".

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije da te tvrdnje Prištine, kao i tvrdnje iz Sarajeva da iza hapšenja šefa Obavještajno-bezbjednosne agencije Osmana Mehmedagića, stoji Srbija, dovode zemlju u nezavidnu poziciju.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.