Šokirani

Kćerka učiteljice čiji su grob iskopali: Ukrali su nakit, htjeli su i zube da povade

08:40, 08.12.2019.
Izvor: Kurir
Dragana Krstić Šebez, kćerka Dragice Krstić, učiteljice iz Starih Banovaca čiji je grob ove nedjelje oskrnavljen, a njene kosti izvadili, navodi da je njena majka bila poznata po tome što je voljela da se sređuje, nosi nakit, bude našminkana, ali i da su je svi koji su je poznavali, pamtili po njenoj dobroti.

Dragičina kćerka priča da je porodica bila šokirana kada je saznala da su lopovi željeli iz groba da ukradu nakit sa kojim je njena majka bila sahranjena, kao i pri pomisli da je neko, poslije 25 godina od smrti, iskopao kosti zbog ogrlice, minđuša i prstenja.

Kako kaže, Dragica je umrla u kući svoje majke, u 46. godini, a čak i 25 godina poslije za nju svi imaju samo reči hvale.

- Spavala sam pored nje kada je preminula. Imala sam 15 godina. Odlučili smo da joj od nakita ostavimo ono što je u tom trenutku imala na sebi. Ništa nismo htjeli ni da skidamo, a ni da dodajemo - rekla je njena kćerka Dragana.

Različite spekulacije i priče kružile su Starim Banovcima kada se dogodilo otkopavanje groba. Jedni su pričali da je grob iskopan u satanističkom obredu, posebno jer je lobanja izvađena i ostavljena kraj nadgrobne ploče, a drugi da je u pitanju krađa zlata koje je pokojnica "ponijela" sa sobom u grob.

- Kada se dogodilo ovo, mještani su se vjerovatno sjetili kakva je bila, kako se oblačila i šta je nosila, pa su tada i krenule priče da joj je neko stavio gomilu nakita u grob, ali to zapravo nije tačno. S obzirom na to da je tokom njene sahrane sve vrijeme kovčeg bio otvoren, svako je mogao da vidi šta je ona nosila od nakita, ali ne mogu ni da pretpostavim kom bolesnom umu bi to moglo da padne na pamet 25 godina posle sahrane - zaključila je ona.

- To što joj je lobanja bila odvojena od tijela, pretpostavljam da je neko htio da uzme njene zlatne zube, nikakav satanistički obred tu nije u pitanju. Mnogo smo ljuti i povređeni sa te hrišćanske strane zbog toga što je neko dirao nju i njeno tijelo. To, jednostavno, ne valja. Odmah smo zvali popa da pitamo šta treba da uradimo i zakazali opelo - s tugom u glasu je ispričala Dragana.

Podsjetimo, zbog skrnavljenja groba učiteljice i krađe uhapšene su dvije osobe, dok se za trećom traga. S. Š. (43) i M. K. (40) uhapšeni su juče po podne i sumnjiče se da su u noći između utorka i srede otkopali grob učiteljice.

Kurir.rs/Blic

Pročitajte još:

Motorista sletio s ceste, na mjestu ostao mrtav

Ukrali novac iz humanitarne akcije na utakmici Borca

Zapalio se autobus u kojem su bili fudbaleri Radnika

Taksistu huligani unakazili bakljom: "Ruke i lice su mi gorjeli dok smo spasavali momka"

Časlav za kojim se tragalo pronađen mrtav

Mladog Brčaka trojica sugrađana brutalno ubila zbog ljubomore?

Nesreća u Austriji: Radnika iz BiH usmrtio kamen