Sulj Hodža, kosovski tužilac 

Kamere proradile minut poslije ubistva Olivera Ivanovića

  • 15.01.2019. 22:46

Kamere koje su snimile tijelo ubijenog Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda", nisu radile u vrijeme ubistva, a fotografije na kojima se vidi njegovo tijelo su autentične, izjavio je specijalni kosovski tužilac Sulj Hodža.

On je dodao da su kamere proradile minut ili dva posle atentata i da su autentične fotografije na kojima se vidi tijelo Olivera Ivanovića, a koje su objavili beogradski mediji. 

Hodža je za televiziju "N1" istakao da su fotografije nastale neposredno nakon ubistva, kada su proradile nadzorne kamere na prostorijama pokreta koji je Ivanović predvodio, ali kaže i da ne zna kako su se našle u novinama. 

Prema njegovim riječima, saradnja sa Beogradom postoji i u okviru nje je ispitana i udovica Olivera Ivanovića - Milena. 

"Njegova žena daje neke izjave, imamo podatke, ali nije dala izjavu kod nas, ni tamo nije rekla ništa konkretno da bi mogla da pomogne ovom slučaju", rekao je Hodža, koji je potvrdio da je kosovsko tužilaštvo tražilo razgovor sa njom. 

Milena Ivanović, supruga ubijenog Olivera Ivanovića, izjavila je večeras da je napavljen značajan pomak u rasvjetljavanju ovog zločina, pozivajući se na informacije koje dobija od srpskih ograna. 

"Verujem da ćemo uskoro dobiti informacije makar kuda vode tragovi ko su ubice ili nalogodavci", rekla je Ivanovićeva za RTS i dodala da ne gubi nadu da će zločin biti rasvijetljen, jer je nemoguće sakriti istinu. 

Prema njenim riječima, to je političko ubistvo, a vrijeme će pokazati kome je to najviše odgovaralo. 

Bratanac Olivera Ivanovića Aleksandar kaže da su snimci sa nadzorne kamere na kancelariji Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda", za koje su kosovski istražni organi porodici rekli da su u vrijeme ubistva bile isključene. 

"Snimci koji se sada pojavljuju jasno govore da je to ugao kamere koja je bila montirana na njegovoj kancelariji, tu kameru je lično on postavio nakon što su mu zapalili tu kancelariju. Ono što nas sad interesuje je kako su mediji došli u posed tog snimka, ko ima taj snimak i da li se nešto više vidi na tom snimku od onoga što je prezentovano javnosti", rekao je Aleksandar Ivanović. 

On je dodao da će cijela porodica prisustvovati pomenu sutra, na godišnicu od Oliverovog ubistva, a da će njegov brat Miroslav svijeću prislužiti u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici, na mjestu ubistva. 

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara prošle godine ispred sjedišta Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovce.  

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?