Kancelarija za KiM

Jovoviću zabranjen ulazak na Kosmet

  • 03.10.2019. 11:56

Pomoćniku direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju zaduženom za zaštitu kulturne baštine Dušanu Jovoviću danas nije bilo dozvoljeno da preko administrativnog prelaza Jarinje uđe na Kosmet, saopšteno je iz ove kancelarije.

Jovović je trebalo da posjeti dva srpska manastira, gdje se sredstvima Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju gradi konak i umjetnička radionica.

"Sprečavanje predstavnika Kancelarije za Kosovo i Metohiju da obavljaju svoj posao je protivzakonit i necivilizacijski akt neprijateljstva prema srpskom narodu i njegovoj kulturi u južnoj pokrajini", navodi se u saopštenju.

U saopštenju je istaknuto da "Priština nikakvim zabranama neće moći da spreči državu Srbiju da pomaže svom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) na Kosovu i Metohiji".

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je od 2014. godine finansirala više od 170 projekata u srpskim crkvama i manastirima na Kosovu i Metohiji, a među najznačajnijim projektima izdvajaju se radovi izvršeni u Srpskoj pravoslavnoj bogosloviji Svetih Kirila i Metodija u Prizrenu i manastirima Gračanica, Visoki Dečani, Sveti Arhangeli i Banjska.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.