Njegov prvi komšija

Jolaj: Vidio sam kako Haradinaj likvidira srpskog policajca

  • 26.08.2019. 09:36

Prvi komšija doskorašnjeg premijera samoproglašenog Kosova, Ramuša Haradinaja, Ram Jolaj izjavio je da je lično vidio kako Haradinaj likvidira srpskog policajca zbog čega su mu Haradinajevi ljudi oteli oca i sina, a on morao da pobjegne sa Kosova i Metohije.

Poslije zločina terorističke OVK nad Srbima od 24. marta 1998. godine, komandir policijske stanice u Rzniću Miodrag Otović je sa još jednim kolegom došao da uhapsi Haradinaja, koji je izletio iz kuće, pucao na policajce i ubio Otovića. 

Jolaj u izjavi za "Večernje novosti" navodi da su on i njegova porodica sve vidjeli i da je zbog toga počeo njihov progon. 

"Video sam Otovića kako pada, bio sam udaljen pedesetak metara. Ramuš je potom pobegao", rekao je Jolaj. 

Ramin otac Binak Jolaj i sin Muharem su oteti, kao i njegov drugi sin, koji je uspio da pobjegne. 

"Tražili su ga, kao i mene, da nas odvedu, ali smo se skrivali mesec dana po šumama, a onda se dokopali Berana. Tamo sam se predao veri i kao derviš tražio mir i oproštaj za zločince, brinući o snahi i šestoro dece sina Muharema. U Glođane i na Kosmet, nikad nisam smeo da se vratim", rekao je Jolaj. 

On je još prije 15 godina ispričao svoju priču reporteru "Novosti" u Beranama, a zatim i svjedočio i u Haškom tribunalu. 

Bio je jedan od rijetkih svjedoka koji je posredstvom video-linka, prije 12 godina, iznio konkretne dokaze protiv Ramuša Haradinaja. 

Ostali svjedoci su pobijeni, ističe list. 

Ram Jolaj nikada nije saznao sudbinu svog oca i sina, ali prema pouzdanim izvorima, oni su odvedeni u logor u Piskotama kod Đakovice, gdje su prošle godine u masovnoj grobnici "Bunker" pronađeni posmrtni ostaci pedesetak Srba. 

Među njima je i petočlana porodica Šutaković iz Đakovice - Nedeljko, njegova supruga Dara i sinovi Radoman, Aleksandar i Đorđe. 

U toku su analize ostalih posmrtnih ostataka.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина