Supruga najboljeg tenisera svijeta

Jelena Đoković dovela Mohanđija na KiM

  • Izvor: Kurir
  • 23.09.2021.16:11

Supruga najboljeg tenisera svijeta Jelena Đoković posjetila je svetinje na Kosovu i Metohiji i sa putovanja se vratila puna utisaka.

Novakova supruga je posjetila manastire, upalila svijeće za zdravlje i upokojene, a svoje impresije, kao i fotografije podijelila je na društvenim mrežama.

"Završilo se predivno putovanje i obilazak manastira na Kosovu i Metohiji. Sa njega sam ponijela veliku ljubav i zahvalnost. Svaki dar koji smo ostavili i zagrljaj i osmijeh su bili od srca. Nosim jednu vrlo moćnu poruku, koju sam snažno osjetila baš zahvaljujući dubokim razgovorima sa Mohanđijem i ljudima koji su bili s nama na našem hodočašću. Svi smo upalili svijeće za žive i upokojene, za zdravlje i mir u svakom manastiru i crkvi koju smo posjetili. Svijeća je simbol nesebične žrtve - ona sagorjeva sebe da bi drugima dala svjetlost i sjaj. Ona je simbol života i prosvjetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca i predavanju svjetlosti Boga", napisala je Jelena između ostalog na Instagramu, pa se zapitala:

"Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo svijeću na torti dok zamišljamo želju? Zapitala sam se i poželjela da makar u svom domu promjenim tu tradiciju. Sve zahvaljujući ovom putovanju i posjetama usamljenim velikim svijećama koje sijaju na tlu Kosova i Metohije da osvjetle sve nas i budu nam smjernica i putokaz da samo ono sto je nematerijalno opstaje i odolijeva svemu. I zato sam beskrajno zahvalna svim ljudima koji su ostali da žive na Kosovu i Metohiji i u našim manastirima, da održavaju sjaj svijeća naše istorije, kulture i duhovnosti", zaključila je Jelena u svom postu na društvenim mrežama.